Dragi Zagrepčani!

Kako bih što bolje oblikovala javne politike za upravljanje Gradom Zagrebom od iznimne mi je važnosti saznati Vaše viđenje problema na koje nalazite i čuti Vaše prijedloge kako unaprijediti našu životnu sredinu.

Pozivam Vas da opišete probleme koje uočavate i da podijelite svoju ideje, vizije o razvoju grada i prijedloge za konkretna poboljšanja kvalitete života u našem gradu!

Sandra Švaljek

Podijeli svoj prijedlog

Prijedlozi i prijave građana

Naši sugrađani podijelili su sa mnom vlastito viđenje gradskih problema i dali prijedloge kako ih riješiti te kako život u Zagrebu učiniti boljim i ugodnijim. Ovdje možete pročitati neke od njih.

Optimizacija autobusne mreže (BRT)

Objavljuje | Prijedlozi | Nema komentara

Predložio bih da se uz planirana poboljšanja tramvajskog i željezničkog prometa paralelno razmotri i modernizacija autobusnog sustava inspirirana tzv. Bus Rapid Transit (BRT) konceptom, koji se zadnjih godina sve više uvodi u Europi i svijetu. Ideja je u osnovi napraviti cestovne koridore koji su rezervirani samo za autobuse, npr. kao autobusne trake po sredini ili rubu širokih avenija, a idealno i kao zasebne autobusne ceste ili ulice (tzv. “busway”), gdjegod je moguće .

Pročitaj više…

Pročitajte više

Djeca i odrasli s teškoćama u razvoju

Objavljuje | Prijedlozi | Nema komentara

Poštovana gđa Švaljek,

u Zagrebu trebamo dodatne sadržaje za djecu s teškoćama u razvoju (tur). Naime djeca s tur često ne mogu adekvatno koristiti parkove radi mnogih što njihovih što arhitektonskih i senzorickih problema. Jedan od svjetlijih primjera je veliki park na Bundeku a npr park baš za djecu s to je SRAMOTNO odjeljen i udaljen od svih zbivanja kao da ih dodatno treba odijeliti od zajednice..

Srdačan pozdrav,
Ana Čudina

Pročitaj više…

Pročitajte više

Jakuševac

Objavljuje | Prijedlozi | Nema komentara

Poštovana gospođo Švaljek,

siguran sam da ste već upoznati sa problemom našeg gradskog odlagališta otpada. S obzirom na stalno odgađanje rješavanja tog problema, htio bih ponovno apelirati da se pronađe neka vrsta alternative jer daljnje zanemarivanje tog problema predstavlja ozbiljnu sigurnosnu ugrozu za sve stanovnike Novog Zagreba zbog može bitne eksplozije nakupina metana koji nastaje ispod slojeva odloženog smeća.

Pročitaj više…

Pročitajte više

Korištenje javnog prostora u privatne svrhe

Objavljuje | Prijedlozi | Nema komentara

Poštovana gđo. Švaljek,

želio bih skrenuti pozornost na pitanje korištenja jezera Jarun u svrhu daskanja na vodi. Naime, već šest godina svako ljeto trećina Malog jezera biva ograđena za javnost i predana na korištenje privatnom poduzetniku u svrhu njegove poslovne djelatnosti -pružanja usluge daskanja na vodi. Riječ je o površini veličine jezera Bundek na kojoj se usred jezera postavi pet velikih, čeličnih stupova za vučnicu.

Pročitaj više…

Pročitajte više

Gradska željeznica

Objavljuje | Prijedlozi | Nema komentara

Ne znam što u programu mislite pod izgradnjom lake gradske željeznice, pa dajem par prijedloga vezanih uz to:

Bilo bi dobro iskoristiti postojeću željezničku infrastrukturu da se napravi linija gradske željeznice koja bi češće vozila (nešto kao njemački S-bahn). U prilogu šaljem sliku koje bi mogle biti stanice (neke postoje, neke su nove) i koliko bi u minutama i sekundama trajala vožnja ako uzmemo u obzir udaljenost između stanica i prosječnu brzinu vlakova u Hrvatskoj.

Pročitaj više…

Pročitajte više

Rješavanje “zelenih otoka” , Maksimirske ulice i Kvaternikovog trga

Objavljuje | Prijedlozi | Nema komentara

Trenutno jedan od najvećih problema u kvartu je odvoz smeća koje se odvozi prerijetko ( npr. nove kante za papirnati otpad prazne se jednom mjesečno što nikako nije dovoljno za zgradu sa 4 stana). Tzv. “Zeleni” otoci koji se nalaze na totalno neprimjerenim mjestima ( npr. posred pločnika gdje ometaju i prolaz i i ružno izgledaju), kao prvo uopće ne služe recikliranju i oko njih je najčešće nered na koji se radnici čistoće uopće ne obaziru.Predlažem da se ti zeleni otoci ukopaju pod zemlju kao što već postoji u nekim gradovima gdje neće smetati i da se uvede OBAVEZNO odvajanje otpada ( tu smo na samom dnu u Europi).

Lp
Martina

Pročitaj više…

Pročitajte više