Rješavanje “zelenih otoka” , Maksimirske ulice i Kvaternikovog trga

Objavljuje 20/01/2017Prijedlozi

Trenutno jedan od najvećih problema u kvartu je odvoz smeća koje se odvozi prerijetko ( npr. nove kante za papirnati otpad prazne se jednom mjesečno što nikako nije dovoljno za zgradu sa 4 stana). Tzv. “Zeleni” otoci koji se nalaze na totalno neprimjerenim mjestima ( npr. posred pločnika gdje ometaju i prolaz i i ružno izgledaju), kao prvo uopće ne služe recikliranju i oko njih je najčešće nered na koji se radnici čistoće uopće ne obaziru.Predlažem da se ti zeleni otoci ukopaju pod zemlju kao što već postoji u nekim gradovima gdje neće smetati i da se uvede OBAVEZNO odvajanje otpada ( tu smo na samom dnu u Europi).

Lp
Martina

Pročitaj više…


Sljedeći problem je Maksimirska ulica koja je zakrčena automobilima na pločnicima, cijela ulica bi trebala u temeljitu obnovu i mislim da bi se o tome trebala nekakva studija tj. iskoristiti ideju koja je bila u programu Zagreb za mene.
Tržnica Gorica i cijeli kompleks Gorica bi napokon trebali u obnovu isto kao i moderniziranje parka u Tuškanovoj ulici.
Kvaternikov trg je problem za sebe i njega bi trebalo ozeleniti na sve moguće načine, zamijeniti staklene kućice drvenima ( primjer arhitekture novog zoološkog vrta), otvoriti terasu slastičarnice Vincek (nikako ne dozvoliti da na javnom trgu postoji terasa koja izgleda kao da je niknula nova građevina i koja umjesto da sa trgom komunicira, u potpunosti se zatvara) , zaštititi trg od tramvaja sa zapadne i južne strane…
Toliko za sada.